Moskva kritikuje pasivnost međunarodnih snaga na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva kritikuje pasivnost međunarodnih snaga na Kosovu

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je danas osudilo "pasivno ponašanje međunarodnih snaga na Kosovu", koje, kako je ocenilo, nisu preduzele nikakve mere povodom "neodgovornog upada kosovskih specijalaca u srpske delove Kosova".

"Demonstrativan upad kosovskih specijalaca u krajeve naseljene Srbima, na severu Kosova, uprkos sporazimima Beograda i Prištine, provokacija je usmerena na zastrašivanje kosovskih Srba i pritiska na Srbiju", saopštilo je Ministarstvo.

"Toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neodgovorno ponašanje kosovskih vlasti moglo je da ima za posledicu novo krvoproliće na Kosovu, destabilizaciju na Balkanu u celini. Nastavak pokušaja Prištine da silom kontroliše delove Kosova sa srpskim stanovništvom vodi ka rasplamsavanju međuetničke mržnje, i obesmišljava dugogodišnje napore međunarodne zajednice za postkonfliktno rešenje problema", dodaje MSP Rusije.

Moskva s tim u vezi, "osuđuje pasivno ponašanje međunarodnih snaga koje nisu ništa preduzele" iako su, po mandatu koji im je dao Savet bezbednosti UN, obavezne da osiguraju mir i bezbednost na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.