Moskva je uz Madrid: Rusija će do kraja poštovati SUVERENITET Španije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva je uz Madrid: Rusija će do kraja poštovati SUVERENITET Španije

Oglasila se Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je danas da se odnos Moskve prema pitanju Katalonije nije promenio - odnosno da Rusija poštuje teritorijalnu celovitost Španije.

Foto: Profimedia

- Stav je nepromenjen - rekla je Zaharova na molbu agencije Tas s da prokomentariše najnovije događaje u Španiji.

Ona je u jednoj ranijoj izjavi naglasila da je za zvaničnu Moskvu Katalonija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutrašnje pitanje Španije. Takođe je naglasila da Moskva poštuje suverenitet i teritorijalnu celovitost Španije.

Marijano Rahoj

Foto: Reuters


Katalonski parlament je danas proglasio nezavinost a Madrid je na to odgovorio pokretanjem člana 155. Ustava, odnosno raspuštanjem tog parlamenta, smenom vlade i raspisivanjem izbora za 21. decembar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Moskva jasna: "Naš stav je isti, poštujemo suverenitet Španije"

Izvor: BKTV News, 28.Okt.2017, 08:41

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je da se odnos Moskve prema pitanju Katalonije nije promenio - odnosno da Rusija poštuje teritorijalnu celovitost Španije..."Stav je nepromenjen", rekla je Zaharova na molbu agencije Tas da prokomentariše najnovije događaje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.