Moskva jasna: Naš stav je isti,  poštujemo suverenitet Španije

Izvor: BKTV News, 28.Okt.2017, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva jasna: "Naš stav je isti, poštujemo suverenitet Španije"

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je da se odnos Moskve prema pitanju Katalonije nije promenio - odnosno da Rusija poštuje teritorijalnu celovitost Španije.

"Stav je nepromenjen", rekla je Zaharova na molbu agencije Tas da prokomentariše najnovije događaje u Španiji.

Ona je u jednoj ranijoj izjavi naglasila da je za zvaničnu Moskvu Katalonija unutrašnje pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Španije.

Takođe je naglasila da Moskva poštuje suverenitet i teritorijalnu celovitost Španije.

Katalonski parlament je proglasio nezavisnost, a Madrid je na to odgovorio pokretanjem člana 155. Ustava, odnosno raspuštanjem tog parlamenta, smenom vlade i raspisivanjem izbora za 21. decembar.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Stav Moskve o pitanju Katalonije ostaje nepromenjen

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2017

Stav Moskve o pitanju Katalonije ostaje nepromenjen i dosledan, izjavila je za RIA Novosti portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.. . „Naš stav prema ovom pitanju je dosledan i nije se promenio. On je više puta objavljen na sajtu Ministarstva spoljnih poslova“, odgovorila...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.