Moskva i Vašington razgovarali: Novi Start?

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 15:12

Moskva i Vašington razgovarali: Novi Start?

Moskva i Vašington su poslednjih nedelja održali direktne konsultacije o novom sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja Novi START.

Ovo je danas izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

''U ovom trenutku nismo u kontaktu sa Amerikancima po pitanjima novog START-a'', rekao je on, dodajući, međutim, da je ''proteklih nedelja i meseci održano nekoliko rundi konsultacija, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i one direktne, ali koje nisu uključivale javne izjave".

Rjabkov je naglasio da Rusija nije odstupila od stava da ''obustava Novog START-a ostaje na snazi i da ova odluka može biti opozvana ili preispitana samo ako SAD pokažu spremnost da napuste svoju suštinski neprijateljsku politiku prema Ruskoj Federaciji'', i dodao da su tokom konsultacija obe strane potvrdile ''suprotne i nepomirljive'' stavove.

"Američke optužbe da nešto kršimo su potpuno neprihvatljive. Postoji potpuno razvijen, dubinski pravni okvir, da ne pominjemo političku osnovu za ovu odluku, koji nam omogućava da čvrsto stojimo iza naše suspenzije sporazuma", rekao je Rjabkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.