Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva i London. Odrazi. 1914-2014 – otvaranje u Muzeju Moskve

17.10.2014. -

Izložba "Moskva i London. Odrazi. 1914-2014", priređena povodom 20-godišnjice muzeja Stari Engleski dvor, otvara se u Muzeju Moskve u petak.

Ekspozicija izložbe jezikom fotografije i filmske hronike govori o životu dve svetske prestonice u proteklih sto godina. Za polaznu tačku odabrana je godina početka Prvog svetskog rata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << koja je poredodredila sudbinu čitavog 20. veka sa njegovim sredstvima za masovno uništavanje, informacionim ratovima i globalnim vezama – rekao je za RIA Novosti kustos izložbe Aleksandar Sotin.

Na fotografijama predstavljenim na izložbi zebeležen je pravi život moskovljana i londonaca, radosti i tragedije građana u kontekstu „velike istorije“. Na izložbi su iskorištene fotografije, plakati i filmske hronike iz zbirke Muzeja Moskve, fondova Ruskog državnog arhiva filmskih i foto dokumenata i ličnog arhiva fotografa Aleksandara Pereponova.

Prema rečima Sotina, izložba je priređena povodom 20-godišnjice moskovskog muzeja Stari Engleski dvor, koji se nalazi u jednom od najstarijih zgrada Moskve – istoimenim palatama izgrađenim u 16. veku. Izložba će se održavati od 17. oktobra do 24. novembra.

Svečano otvaranje muzeja Stari Egleski dvor održano je 19. oktobra 1994. godine u dane prve zvanične posete kraljice Velike Britanije našoj zemlji. Njeno veličanstvo kraljica Elizabeta Druga i njen suprug princ Filip su učestvovali u otvaranju muzeja, koji 2014. godine obeležava svoju dvadesetogodišnjicu.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.