Moskva i Bagdad jačaju trgovinsku saradnju

Izvor: Capital.ba, 21.Maj.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva i Bagdad jačaju trgovinsku saradnju

MOSKVA, Irak je dugoročni partner Rusije i u posljednje dvije godine bilateralna trgovinska razmjena dvije zemlje povećana je deset puta, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa iračkim premijerom Hajderom al Abadijem. „Irak je dugogodišnji i pouzdani partner u ovom regionu. Uprkos svim teškoćama u svjetskoj ekonomiji i teškoćama u regionu, naši odnosi uspješno se razvijaju“, rekao je Putin. Iako ukupna trgovinska razmjena nije velika, u posljednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << dvije godine povećana je deset puta, rekao je ruski lider. Putin je podsjetio da Rusija trenutno realizuje velike projekte u Iraku, u čemu učestvuju ruske kompanije. Investicije u toj zemlji procjenjuju se na nekoliko milijardi dolara, dodao je ruski predsjednik, prenio je TASS. On je ukazao na razvoj civilne, vojne i tehničke saradnje sa Irakom. „Imamo velike planove i drago nam je što vas vidimo“, rekao je Putin iračkom premijeru. Abadi, koji je stigao u Moskvu ranije tokom dana, rekao je da je došao uprkos upozorenju „pojedinih snaga“ da ne dolazi. On će ostati u Rusiji do 23. maja. Ruski predsjednički savjetnik za vojno-tehničku saradnju Vladimir Kožin izjavio je da Irak želi da nastavi realizaciju vojnih ugovora sa Rusijom, iako se tome protivi Vašington.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN OKUPLJA SAVEZNIKE Intenzivirana vojna saradnja s Irakom

Izvor: Blic, 21.Maj.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas tokom razgovora s iračkim premijerom Hajder al-Abadijem u Moskvi, da se intenzivira vojna saradnja Rusije i Iraka...Putin je rekao da su Irak i Rusija partneri dugi niz godina i da je u poslednje dve godine bilateralni trgovinski promet desetostruko povećan...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.