Moskva gradi repliku zgrade Rajhstaga kao igralište za decu

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva gradi repliku zgrade Rajhstaga kao igralište za decu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da ruska vojska gradi repliku berlinske zgrade Rajhstaga kao igralište za decu u patriotskom tematskom parku u blizini Moskve, gde će deca moći da "napadaju takve specifične objekte".

Replika zgrade nemačkog parlamenta biće manja nego u prirodnoj veličini, precizirao je Šojgu, prenosi AP.

Ideja projekta je, kako je objasnio, da članovi organizacije "Junarmija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u kojoj se deca školskog uzrasta uče osnovnim vojnim veštinama, "jurišaju na određenu lokaciju, a ne na nešto apstraktno".

"Junarmija", ili mlada armija, osnovana je 2015. kako bi se podstakao patriotizam među mladima, navodi američka agencija. Nemačka vlada za sada nije komentarisala Šojguovu izjavu, u trenutku kada su odnosi Rusije sa Zapadom izuzetno napeti. Ruski ministar je naveo da će se u tematskom parku nalaziti i replika položaja sovjetske vojske iz Drugog svetskog rata i šumska gerilska baza.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO: Ruski kadeti vežbaju zauzimanje Rajhstaga

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2017

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu otkrio je da se u vojno-patriotskom parku "Patriot" u podmoskovskoj Kubinki gradi kopija Rajhstaga...Šojgu je dodatno objasnio:..- Da u parku "Patriot" gradimo Rajhstag. Ne kao potpunu kopiju, ali će služiti za vežbanje našim mladim kadrovima. Da ne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.