Moskva dozvolila Kijevu da proveri stepen vojne aktivnosti u Rostovskoj oblasti

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva dozvolila Kijevu da proveri stepen vojne aktivnosti u Rostovskoj oblasti

Ruska strana dozvolila je Kijevu da proveri stepen vojne aktivnosti u Rostovskoj oblasti, izjavio je načelnik ruskog nacionalnog Centra za smanjenje nuklearne opasnosti Sergej Riškov.

„Ukrajina je zatražila od Rusije da izvrši inspekciju na teritoriji navedenog regiona u okviru Bečkog dokumenta iz 2011. o merama izgradnje poverenja i bezbednosti“, rekao je Riškov.

Ukrajinski vojnici proveravaće rusku vojnu oblast od 16. do 19. januara. Panevropska bezbednosna arhitektura obuhvata nekoliko sporazuma o razoružanju, kontroli naoružanja i merama poverenja u vojnoj oblasti. Tako se Bečkim dokumentom iz 2011. predviđa razmena podataka o vojnim snagama, planiranju i budžetu. Osim toga, zemlje OEBS-a pružaju jedna drugoj informacije o određenim vojnim aktivnostima i izvode inspekcije.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.