Moskva će uputiti demarš zbog napada na Krasnoščekova

Izvor: RTS, 31.Maj.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva će uputiti demarš zbog napada na Krasnoščekova

Zvanična Moskva će uputiti demarš u vezi sa napadom na ruskog državljanina zaposlenog u Unmiku na Kosovu i Metohiji, Mihaila Krasnoščekova, rekao je ruskim novinarima u UN zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin.
Sergej Veršinjin je naveo da će demarš biti upućen i u okviru Ujedinjenih nacija, preneo je Tas.
U slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Krasnoščekova, navodi on, reč je o provokaciji. "Polazimo od toga da su predstavnici UN, uključujući ruskog predstavnika, obavljali svoj posao i samim tim oni nikako ne treba da budu podvrgnuti nasilju", dodao je ruski zvaničnik.
Istakao je i da će Rusija pomno pratiti kako UN sprovode istragu o napadu na Krasnoščekova.
"Mi smo insitirali na istrazi i dobili smo uverevanja o tome da će istraga biti sprovedena, zaključio je Veršinjin.
Rusko ministarstvo: Odluka Prištine imaće dalekosežne posledice
Odluka Prištine o proglašavanju ruskog diplomate za personu non grata, izazvaće međuetničke napetosti i imaće dalekosežne posledice, poručuje MIP Rusije u zvaničnom komentaru na najnovije događaje na severu KiM.
Ne vodeći računa o njegovom diplomatskom imunitetu, Krasnoščekov je bio zadržan i žestoko pretučen tokom operacije kosovske policije u srpskim opštinama na severu KiM, navodi se u saopštenju službe za saradnju s medijima ambasade Rusije u Beogradu.
Krasnoščekov se trenutno leči u Beogradu, a ruski MIP postupanje kosovskih službenika smatra nastavkom "neprikrivene politike usmerene na podizanje međuetničkih napetosti u regionu, ali i nepoštovanjem međunarodnih normi diplomatske komunikacije".
"U suštini, ova demonstracija nepoštovanja UN od strane Prištine predstavlja presedan koji će imati dalekosežne posledice", navodi se u saopštenju uz poruku da je nemoguće ne primetiti da će takvi "udarci" biti mogući toliko koliko vlast u Prištini bude imala podršku Zapada.
Rusija će nastaviti da primenjuje sve neophodne mere za zaštitu svoji građana u skladu s međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvom, poručio je ruski MIP.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DEMARŠ MOSKVE ZBOG NAPADA NA RUSA NA KIM: Stigla zvanična izjava! Putinov ministar sve objasnio

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019

Zvanična Moskva će uputiti demarš u vezi sa napadom na ruskog državljanina zaposlenog u Unmiku na tzv. Kosovu Mihaila Krasnoščekova...To je ruskim novinarima u UN rekao zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin. On je naveo da će to biti učinjeno i u okviru Ujedinjenih nacija, preneo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.