Moskva će odgovoriti na jačanje snaga NATO saveza

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moskva će odgovoriti na jačanje snaga NATO saveza"

Rusija će odgovoriti na jačanje snaga NATO saveza, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Ukoliko su izbor NATO saveza jačanje vojnih snaga i agresivna retorika, mi to nećemo ostaviti bez odgovora", rekla je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je dodala da se nastavljaju konsultacije sa Alijansom o sadržaju i datumu održavanja sastanka dvije strane.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbacujemo mogućnost da će sastanak Saveta NATO-Rusija biti održan ubrzo posle predstojećeg samita Alijanse u Varšavi", dodala je Zaharova.

Ona je rekla da će centralna tema biti očekivane odluke na samitu u Varšavi o jačanju istočnog krila NATO saveza i posledice koje će uslediti po sve aspekte evropske bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.