Moskva: Zadržavamo pravo da odgovorimo na neprijateljske akcije EU

Izvor: Vostok.rs, 22.Jan.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Zadržavamo pravo da odgovorimo na neprijateljske akcije EU

Moskva zadržava pravo da odgovori na proširenje spiska sankcija Evropske Unije prema državljanima Rusije, pod izgovorom da su umešani u incident u Solsberiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
„Samim tim, na našim sunarodnicima je isproban mehanizam sankcija koji je Evropska Unija nedavno ’izmislila‘, a koji kao da ima za cilj suprotstavljanje upotrebi i širenju hemijskog oružja. Optužbe protiv Rusije i naših građana u ’slučaju Skripalj‘ su ispod svakog nivoa“, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo je naglasilo da „informaciona kampanja koju su britanske vlasti pokrenule o ovom slučaju pre svega ima unutrašnje političke ciljeve“. „Indikativno je da se njen novi talas poklopio sa još jednim kriznim talasom u pregovorima o ’bregzitu‘“, ističe se u saopštenju Ministarstva. „Smatramo da je utvrđivanje i početak praktičnog funkcionisanja navedenog mehanizma dokaz nepoštovanja Evropske Unije prema Konvenciji o hemijskom oružju. Zadržavamo pravo da odgovorimo na ove neprijateljske akcije“, naglasilo je Ministarstvo. Savet EU je u ponedeljak uveo prve sankcije u okviru novog režima o hemijskom oružju. Restriktivne mere uvedene su jednoj organizaciji i devetorici fizičkih lica, uključujući dva „zaposlena“, načelnika i zamenika načelnika GRU-a zbog događaja u Solsberiju. 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.