Moskva: Uskoro dodatne takse na američku robu

Izvor: N1 televizija, 19.Jun.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Uskoro dodatne takse na američku robu

Ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin najavio je da će Rusija u najskorije vreme uvesti dodatne takse na uvoz američke robe kao odgovor na američke takse na uvozni čelik i aluminijum, preneo je TASS.

"Zbog produžetka dejstva američkih zaštitnih mera vezanih za uvoz čelika i aluminijuma i odbijanja da se nadoknade ruski gubici, Rusija koristi svoja prava po propisima Svetske trgovinske organizacije i uvodi uzvratne mere za uvoz iz SAD", rekao je Oreškin i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da će mere u vidu dodatnih taksi na američku robu, uskoro početi da se primenjuju.

Prema njegovim rečima, mere će se ticati proizvoda koji imaju ekvivalent na ruskom tržištu i neće se negativno odraziti na makroekonomske pokazatelje.

Novinarima je u ministarstvu rečeno da će lista proizvoda na koje će biti uvedene takse biti sastavljena u narednih nekoliko dana.

SAD su u martu uvele takse na uvoz čelika i aluminijuma, od 25 odnosno 10 odsto, i odnose se na sve zemlje koje izvoze u SAD.

Zbog toga je EU uvela uzvratne takse, a isto su najavili Kanada, Meksiko, Indija, Turska i drugi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi nemilosrdni: Trampa dočekala katastrofalna vest

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 09:17

Moskva -- Ruski ministar za ekonomski razvoj Maksim Oreškin najavio je da će Rusija u najskorije vreme uvesti dodatne takse na uvoz američke robe...To je odgovor na američke takse na uvozni čelik i aluminijum, preneo je TASS..."Zbog produžetka dejstva američkih zaštitnih mera vezanih za uvoz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.