Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: U sudaru helikoptera i hidroaviona osam mrtvih

Iz akumulacionog jezera u blizini Moskve spasioci su izvukli tela osam ljudi poginulih u sudaru helikoptera i hidroaviona.

Još jedna osoba se vodi kao nestala, ali se smatra da je i ona izgubila život, prenosi AFP.

Prema saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije, među žrtvama sudara dveju letelica u vazduhu je bilo i dvoje dece.

Privatni hidroavion "cesna" i helikopter "robinson R44" sudarili su se kasno sinoć iznad akumulacije Istrinskoje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << 60 km od Moskve, i pali u vodu.

U helikopteru, koj je bio na panoramskom letu, bilo je troje putnika i pilot, dok je u hidroavionu osim pilota bilo četvoro putnika.

Nadležni organi otpočeli su istragu o ovoj nesreći. Neimenovani izvor iz ruske Agencije za civilni vazduhoplovstvo je za RIA Novosti rekao kako pilot hidroaviona nije obavestio kontrolu leta da će poleteti sa aerodroma nedaleko od akumulacije.

Ranije je saopšteno da su spasilačke ekipe izvuke tela troje stradalih.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.