Moskva: Samo sanjajte... Imamo nuklearni raketni štit

Izvor: B92, 28.Sep.2023, 16:38

Moskva: "Samo sanjajte... Imamo nuklearni raketni štit"

Činjenica da Rusija ima nuklearni raketni štit čini apsurdnim snove nekih političara na Zapadu o strateškom porazu Ruske Federacije, izjavio je ruski zvaničnik.

Direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin rekao je da nuklearni raketni štit štiti Rusiju, a da sama činjenica njegovog postojanja čini apsurdnim snove nekih zapadnih političara o strateškom porazu Moskve.

Nariškin je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na otvaranju izložbe posvećene 120. godišnjici "očeva osnivača" domaće nuklearne industrije naglasio da je neosporno liderstvo Rusije u nuklearnoj energiji rezultat određenog istorijskog puta, briljantnih fundamentalnih otkrića i tehnološkog razvoja, čiji su izvori istaknuti sovjetski fizičari Igor Kurčatov i Anatolij Aleksandrov.

"Obezbeđivanje odbrambene sposobnosti Rusije i državne politike nuklearnog odvraćanja glavni je zadatak domaće nuklearne industrije kroz njenu istoriju", istakao je.

Nariškin je ranije upozorio da su zabrinjavajuće rasprave o mogućnosti upotrebe nuklearnog oružja postale stavka retorike Zapada.

On je precizirao da Rusija, nasuprot tvrdnjama zapadnih lidera, "apsolutno" ne preti da upotrebi nuklearno oružje. Nariškin je uporedio zahlađenje odnosa SAD i Rusije, izazvano ruskom vojnom operacijom u Ukrajini, sa Kubanskom krizom, čija se šezdeseta godišnjica obeležava upravo ovog meseca.

"Američke elite danas veruju da mogu nastaviti sa agresijom protiv našeg naroda u nedogled, koristeći za to plaćenike ali i hiljade života ukrajinskih građana", kazao je tada šef ruskih obaveštajaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.