Moskva: SAD nastavile intenzivne vazdušne udare na istoku Eufrata

Izvor: Vostok.rs, 16.Nov.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: SAD nastavile intenzivne vazdušne udare na istoku Eufrata

SAD su nastavile intenzivne vazdušne udare na istoku Eufrata, koristeći i fosforne bombe, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Amerikanci su nastavili intenzivne vazdušne napade na naselja koja drže teroristi na istočnoj obali Eufrata. Prema saopštenjima lokalnih stanovnika, koriste i fosfornu municiju“, izjavila je Zaharova. Moskva smatra nedopustivim da SAD koriste militante organizacije „Magavir el Saura“, poznatije kao „Partizani revolucije“, za čuvanje svojih konvoja u području Tanfa. Po rečima Zaharove, za Rusiju je problematično i to što Amerikanci nisu pustili u kamp „Rubkon“ predstavnike sirijskog društva Crvenog polumeseca. „Ispada da ima nešto da se krije. Jasno je da se ne mogu rešiti problem ’Rubkana‘ humanitarnim konvojima, u kojima se nalazi oko 60 hiljada ljudi. Potrebno je, a to smo više puta govorili, kardinalno rešavanje situacije u zoni Tanfa“, navela je ona. Zaharova smatra i da zasad realno razdvajanje u sirijskom Idlibu nije postignuto, bez obzira na napore turske strane. „Treba konstatovati da, bez obzira na napore turske strane da realizuje svoje obaveze koje proističu iz rusko-turskog memoranduma, realno razdvajanje u Idlibu još nije postignuto“, izjavila je Zaharova. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.