Moskva: Pomoć Srbiji biće relizovana preko Ministarstva odbrane Rusije

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2020, 17:36

Moskva: Pomoć Srbiji biće relizovana preko Ministarstva odbrane Rusije

Rusija će pružiti humanitarnu pomoć Srbiji zbog širenja koronavirusa, saopštila je pres-služba Kremlja na kraju telefonskog razgovora predsednika Vladimira Putina i njegovog srpskog kolege Aleksandra Vučića „U duhu tradicionalno prijateljskih rusko-srpskih odnosa dogovoreno je da se pruži humanitarna pomoć Srbiji u cilju borbe protiv širenja infekcije. Ta pomoć, uključuje slanje stručnjaka i biće realizovana na liniji Ministarstva odbrane Rusije“, navodi se u saopštenju Kremlja. Razgovor je održan na inicijativu srpske strane. Predsednik Srbije Aleksandr Vučić zahvalio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu na pomoći koja iz Rusije stiže u Srbiju.
"Veoma dobar razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Potvrđeno prijateljstvo i značajna pomoć stiže u Srbiju. Hvala Vladimiru Putinu i ruskom narodu", napisao je Vučić. U saopštenju iz kabineta srpskog predsenika se navodi: "Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na tome što, i pored brojnih obaveza i krize, koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod. On je rekao da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je KOVID-19. Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata. Predsednici Vučić i Putin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja. Dvojica državnika su naglasili neophodnost skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju KOVID-19."
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Po naredbi Putina stvara se vazduhoplovna grupa za brzo pružanje pomoći Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2020, 11:27

Naredbom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije, Vladimira Putina, ministra odbrane, generala Sergeja Šojgua, izdata je naredba da se od 3. aprila ove godine stvori vazduhoplovna grupa za brzo pružanje pomoći Republici Srbiji u borbi protiv širenja infekcije koronavirusom.. Trenutno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.