Moskva: Plakat s citatima Miloševića

Izvor: BKTV News, 31.Jul.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Plakat s citatima Miloševića

U foajeu ruskog državnog bioskopa u Moskvi “Iluzion” pojavio se plakat sa likom bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovim citatima protiv Zapada.

Kako prenosi ruska televizija Dožd, plakat se pojavio danas, ali je ubrzo skinut.
Internet portal Kinote, posvećen novostima u kinematografiji, preneo je da je taj bioskop isticanjem Miloševićeve fotografije i njegovih citata, u nizu fotografija poznatih režisera, “pozvao na rat sa Evropom” >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i “rasplamsavanje međunacionalne mržnje”.
Pored Miloševićeve fotografije stajao je tekst, koji se navodi kao njegov: “Rusi! Sada se obraćam svim Rusima, stanovnicima Ukrajine i Belorusije jer vas na Balkanu smatraju takođe Rusima. Pogledajte nas i zapamtite – sa vama čine isto kada ste odvojeni i pokazujete slabost. Zapad – pobesneli pas na lancu – hvata vas za grlo”.
“Braćo, setite se sudbine Jugoslavije. Ne dozvolite da i sa vama tako postupe. Šta će vam Evropa, Rusi?”, navodi se u tom tekstu i dodaje: “Mi smo nova tržišta za skupo đubre i američku demokratiju”.
Oleg Bočkov iz Državnog filmskog fonda Rusije, kome pripada bioskop, rekao je da nema informaciju o istaknutom plakatu, i da odluku o kačenju sa njim niko nije usaglašavao.
U samom bioskopu odbili su da komentarišu, navodeći da je plakat već skinut.
Direktor “Iluziona” Nina Borodačova izjavila je da su plakat štampali i okačili zaposleni u bioskopu. “To je naš stav”, dodala je ona.
Izvor: tanjug.rs
The post Moskva: Plakat s citatima Miloševića appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.