Moskva: PVO sistemi u Saudijskoj Arabiji su neefikasni

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: PVO sistemi u Saudijskoj Arabiji su neefikasni

Saudijski sistem protivvazdušne odbrane američke proizvodnje nije uspeo da odbije napad dronovima na naftna postrojenja jer nisu imali dobre parametre, izjavio je visoko pozicionirani izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.
Severnu granicu Saudijske Arabije štiti 88 sistema "patriot", a u Persijskom zalivu u blizini saudijske obale nalaze se tri američka razarača naoružana protivvazdušnim sistemom "edžis" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 100 raketa SM-2, naveo je izvor iz Ministarstva odbrane, prenosi Tas.

"Postavlja se pitanje kako je tako jaka protivvazdušna odbrana prustila desetine dronova i krstarećih raketa da prođu. Za to može biti samo jedno objašnjenje: široko hvaljenim američkim sistemima ‘patriot‘ i ‘edžis‘ nedostaju zvanično proglašeni parametri", istakao je izvor.
Objasnio je da je efikasnost tih sistema protiv malih vazdušnih meta i krstarećih raketa mala i da su nespremni da odbiju masivne napade u uslovima prave borbe.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RT: Stvarne karakteristike saudijskih PVO sistema nisu onakve kako ih predstavljaju SAD - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2019, 09:04

PVO sistemi "Patriot" i "Edžis" čuvaju saudijsko nebo, ali nisu uspeli da zaustave masovni napad na naftna postrojenja jer njihove stvarne karakteristike nisu onakve kako ih predstavljaju SAD, naveo je visoki zvaničnik Ministarstva odbrane Rusije. Koristeći isporuke oružja SAD, Saudijska Arabija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.