Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Odnosi sa EU daleko od normalnih

Odnosi između Moskve i Brisela će se poboljšati kada Evropska unija akumulira "kritičnu masu političke volje", izjavio je stalni predstavnik Rusije u organizaciji, Vladimir Čižov u intervjuu za "Parlamentarne novine".
"Ovde se radi o stavu ove ili one zemlje članice u pogledu interakcije sa Rusijom", rekao je on. Prema njegovom mišljenju, odnosi između strana su "daleko od normalnih", ali da se ipak politički dijalog nastavlja. Čižov je rekao da postoje preduslovi za poboljšanje rusko-evropskih odnosa, ali da nije poznato koliko će za to trebati vremena. Prema njegovim rečima, problemi nisu nastali samo zbog situacije oko Ukrajine - unutrašnje ukrajinske krize koja je postala samo katalizator za probleme koji su se nakupili do 2014. godine. Čižov je dodao da su obe strane svesne potrebe za izgradnjom nove paradigme odnosa, koja bi, prema njegovom mišljenju, trebala biti zasnovana na pragmatičnom partnerstvu. Odnosi između Rusije i zapadnih zemalja pogoršali su se zbog situacije u Ukrajini i prisajedinjenja Krima. Zapad je uveo sankcije, a Moskva je odgovorila. Rusija je više puta saopštila da nije strana u sukobu u Ukrajini. Od nedavno se u zemljama EU jasnije čuju mišljenja o potrebi ukidanja sankcija. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.