Moskva: Odgovor Finskoj za članstvo u NATO biće iznenađenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 18:51

Moskva: Odgovor Finskoj za članstvo u NATO biće iznenađenje

Odgovor Moskve na odluku Helsinkija da postane članica NATO biće iznenađenje i daće ga vojska nakon što se sagledaju činjenice tipične za finsko članstvo u Alijansi, rekla je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kada ju je finski novinar upitao o vojno-tehničkim kontramerama i vremenskom okviru u kojem Moskva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << planira da preduzme mere protiv Finske zbog apliciranja za NATO, ona je rekla da će to biti "iznenađenje", preneo je TASS.

"Ovo pitanje je za naše ministarstvo odbrane. Odluka će biti doneta nakon što se uzmu u obzir svi faktori i detalji koji se tiču napretka finskog članstva u NATO. Na osnovu tih parametara biće doneta odluka, ali prvu i krajnju reč daće vojska", naglasila je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Rusija zabranila kanadski državni medij

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2022

Rusija je zatvorila moskovske kancelarije Kanadske radiodifuzne korporacije (Si-Bi-Es) i ukinula vize i akreditacije njenim novinarima. Taj potez predstavlja odgovor na odluku Otave iz marta o zabrani RT-a, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. „Sa žaljenjem nastavljamo da primećujemo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.