Moskva: Nikome ne pretimo

Izvor: B92, 19.Maj.2022, 22:27

Moskva: Nikome ne pretimo

Moskva -- SAD optužuju Rusiju da bi mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini da bi zaplašile sopstveno stanovništvo, a Rusija nikada nije pretila tim, kaže Zaharova.

Naprotiv, Rusija je upozoravala sve na moguće neodgovorne korake, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Stalno optužujući Rusiju da bi, navodno, mogla da upotrebi nuklearno oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ukrajini, Amerikanci ostvaruju čitav niz ciljeva, a jedan je očigledan – da zaplaše sopstveno stanovništvo", napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, Rusija „nijednom nije pretila nikakvim atomskim naoružanjem, i ne samo to, nego je i stalno upozoravala sve strane na slične neodgovorne korake“, što ne odgovara Vašingtonu.

Zaharova je dodala da SAD sistematski pokušavaju da proizvode lažne vesti o tome da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov preti upotrebom oružja za masovno uništenje.

"Nije im uspelo. Lažne vesti su operativno osporene", naglasila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.