Moskva: Nikome ne pretimo

SAD optužuju Rusiju da bi mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini da bi zaplašile sopstveno stanovništvo, a Rusija nikada nije pretila tim, kaže Zaharova.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

14:36

Moskva: Nikome ne pretimo
Foto: Depostiphotos/matwey

Naprotiv, Rusija je upozoravala sve na moguće neodgovorne korake, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Stalno optužujući Rusiju da bi, navodno, mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, Amerikanci ostvaruju čitav niz ciljeva, a jedan je očigledan – da zaplaše sopstveno stanovništvo", napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, Rusija „nijednom nije pretila nikakvim atomskim naoružanjem, i ne samo to, nego je i stalno upozoravala sve strane na slične neodgovorne korake“, što ne odgovara Vašingtonu.

Zaharova je dodala da SAD sistematski pokušavaju da proizvode lažne vesti o tome da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov preti upotrebom oružja za masovno uništenje.

"Nije im uspelo. Lažne vesti su operativno osporene", naglasila je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: