Moskva: Niko ne treba da gaji iluzije da će Rusija jednostavno trpeti ulazak Finske i Švedske u NATO

Izvor: Vostok.rs, 16.Maj.2022, 10:02

Moskva: Niko ne treba da gaji iluzije da će Rusija jednostavno trpeti ulazak Finske i Švedske u NATO

Niko ne treba da ima iluzije da će Rusija jednostavno trpeti ulazak Finske i Švedske u NATO, njihova odluka je greška sa dalekosežnim posledicama, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov. "Ne bi trebalo da gaje iluzije da ćemo to jednostavno da trpimo, kao i u Briselu, Vašingtonu i drugim prestonicama NATO-a. Odnosno, ukupan nivo vojnih tenzija će se povećati, i biće manje predvidljivosti u ovoj oblasti. Ne treba da gaje iluzije da ćemo to jednostavno da trpimo. To znači da će biti sve manje predvidljivosti u ovoj oblasti. Šteta, taj zdrav razum je žrtvovan nekim fantomskim idejama o tome šta treba da se radi u trenutnoj situaciji“, rekao je Rjabkov novinarima. "Ovo je još jedna ozbiljna greška sa dalekosežnim posledicama. Pa, šta da se radi. To je nivo onih koji danas donose političke odluke u dotičnim zemljama", dodao je zamenik ministra. "Situaciju gledamo u celini. Situacija se, naravno, radikalno menja u svetlu onoga što se dešava. U poslednje vreme se sa naše strane komentariše na različitim nivoima. Sve je to odraz potpuno lažnog i iskrivljena percepcija o tome šta se dešava u svetu od strane političkih krugova na Zapadu, a posebno u zemljama severne Evrope.Činjenica da bezbednost Švedske, kao i Finske, kao rezultat ove odluke neće biti ojačana, potpuno je nama očigledna“, rekao je Rjabkov novinarima. "A u kom obliku ćemo obezbediti našu bezbednost nakon promene opšte konfiguracije NATO-a je posebno pitanje. Od toga će zavisiti šta će, u praktičnom smislu, biti rezultat očekivanog pristupanja Finske i Švedske Severnoatlantskoj alijansi “, dodao je zamenik ministra.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija tvrdi da će ulazak Finske i Švedske u NATO imati 'dalekosežne posljedice'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov izjavio je u ponedjeljak, 16. maja, da Finska i Švedska "ne bi trebale gajiti iluzije da će Moskva jednostavno podnijeti njihovo pridruživanje NATO-u", ocjenjujući to pogreškom koja bi imala "dalekosežne posljedice". "Situacija se naravno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.