Moskva: Nijedan uzrok pada se ne može isključiti

Izvor: B92, 02.Nov.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Nijedan uzrok pada se ne može isključiti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će svaki mogući uzrok avionske nesreće u Egiptu biti ispitan, javila je ruska novinska agencija Tass.

"Za sada, nijedan mogući uzroka se ne može isključiti. Ustvari, istražitelji su tek počeli svoj rad. Svaki mogući uzrok biće ispitan tokom dalje istrage. Ne možemo ništa za sada reći", rekao je Peskov novinarima.

Peskov je naveo da u svakom slučaju, "apsolutno je pogrešno da se artikulišu bilo kakve preliminarne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spekulacije, mišljenja ili izjave".

"Treba da sačekamo prve rezultate istrage", jasan je bio portparol Kremlja i odbio da kaže kada se mogu očekivati prvi rezultati istrage.

Peskov je ponovio da glavnu istragu vrši zemlja gde se dogodila avionska nesreća i dodao da Moskva visoko ceni efikasnost egipatskih vlasti u istrazi nesreće.

"U ovom slučaju, treba da sačekamo samo na rezultate istrage i da ne nagađamo", ponovio je Peskov, navodi Tass.

Avion ruske kompanije A321 na letu od Šarm al Šeika do Sankt Peterburga, srušio je u subotu posle oko 30 minuta od poletanja sa aerodroma letovališta, na oko 70 kilometara južno od grada Al Ariš na Sinaju.

Na letu 9268 poginulo je 217 putnika i sedam članova posade. Većina putnika su bili ruski državljani koji su se vraćali sa letovanja, četiri Ukrajinaca i jedan Beloruski državljanin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Razlog za pad ruskog aviona "spoljni faktori"?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2015

Ruski putnički avion A321 koji se 31. oktobra srušio u Egiptu odnevši u smrt 224 putnika i članova posade, pao je zbog "spoljnih faktora," saopštila je aviokompanija Kogaljimavija...Prema rečima funkcionera Kogaljimavije Aleksandra Smirnova, "nije bilo tehničkih kvarova koji su mogli dovesti do...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.