Moskva: NATO nam preti, još poziva i Crnu Goru...

Izvor: B92, 29.Dec.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: NATO nam preti, još poziva i Crnu Goru...

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je da NATO nastavlja da stvara pretnje po rusku nacionalnu bezbednost.

Navedeno je da tome doprinosi i poziv Crnoj Gori da uđe u Alijansu, prenela je agencija TASS.

Moskva posebno skreće pažnju na "konfrontirajuću prirodu odluke Alijanse da pozove Crnu Goru da počne pregovore o pristupu NATO, što vodi ka daljoj fragmentaciji evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosnog prostora i stvaranju novih demarkacionih linija na kontinentu", navelo je rusko ministarstvo u izveštaju o rezultatima u ovoj godini.

"Kurs koji je NATO zauzeo ka 'zastrašivanju' Rusije, materijalizovao se u jačanju vojnog prisustva u zemljama istočne Evrope i baltičkim državama, povećanju broja i intenziteta vežbi blizu ruske granice i zahteva mere za suprotstavljanje pretnjama koje NATO stvara po rusku nacionalnu bezbednost", navelo je rusko ministarstvo.

U izveštaju se navodi da su "preostali kanali za politički dijalog s NATO i bilateralni kontakti s rukovodstvom ključnih članica Alijanse iskorišćeni za razjašnjenje negativnih konsekvenci i potencijalnih rizika od promena postojeće konfiguracije snaga u Evropi".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski MSP: Poziv Crnoj Gori u NATO pretnja po bezbednost Rusije

Izvor: Blic, 29.Dec.2015

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je da NATO nastavlja da stvara pretnje po rusku nacionalnu bezbednost, čemu doprinosi i poziv Crnoj Gori da udje u Alijansu, prenela je danas agencija TAŠ...Moskva posebno skreće pažnju na "konfrontirajuću prirodu odluke Alijanse da pozove Crnu Goru da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.