Moskva: Mi pretimo? Niko njima ne preti

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 13:44

Moskva: Mi pretimo? Niko njima ne preti

Aktivnosti Finske na jačanju granice sa Rusijom su neosnovane jer Moskva ne predstavlja pretnju svom susedu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Takva aktivnost, naprotiv, stvara pretnju Rusiji i može dovesti do napetosti, upozorio je portparol ruskog predsednika, preneo je Tass.

"Nema sukoba kao takvog. Finskoj niko i ništa ne preti i u ovom slučaju ovo je svakako apsolutno preterana mera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obezbedjenja granične bezbednosti jer tu nema pretnje i u stvarnosti nema napetosti", rekao je Peskov novinarima komentarišuci aktivnosti Finske na jačanju zaštite granice uz pomoc Poljske.

"Ovo je apsolutno ničim izazvana i neosnovana koncentracija oružanih jedinica na granici sa Rusijom", naglasio je on.

Kako je istakao portparol predsednika Rusije, "tenzija može da se pojavi upravo zbog gomilanja dodatnih jedinica na granici".

"Finci bi trebalo da budu svesni da ce gomilanje vojnih jedinica na našim granicama za nas predstavljati pretnju", objasnio je Peksov.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije danas da je Rusija primila notu Finske o svojoj odluci da zatvori i poslednji granični punkt od 30. novembra.

U međuvremenu, neki mediji su izvestili da Poljska planira da pošalje trupe u Finsku da pomognu u zaštiti njene granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.