Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Gdje je bila Britanija kada je ID osvajala Siriju

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije odgovorilo je na optužbe britanskog ministra odbrane Majkla Felona da je Moskva kriva za bombardovanje civila u Siriji.

“Prije nego što se upustimo u raspravu o odgovornosti Rusije za situaciju u Alepu i u Siriji generalno, neophodno je promisliti – šta je Britanija uradila za ovu jadnu zemlju“, naveo je potparol ruskog ministarstva Igor Konašenkov.

“Gdje je bila Velika Britanija kada je Islamska država >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stigla skoro do obale Mediterana, kada je skoro pretvorila Siriju u kalifat, kao Libija. Na kraju, Britanija je tada kontrolisala nebo iznad Sirije“, dodao je on.

Konašenkov je rekao da je Rusija dopremila velike količine humanitarne pomoći, oslobodila hiljade kilometara od ID.

“Možda bi Britanija trebalo da preuzme odgovornost za rođenje i prirodu ID, i ogranaka Al Kaide Nusra fronta“, rekao je Konašenkov.

U intervjuu za BBC, Majkl Felon je naveo da je Rusija vjerovatno iza bombardovanja konvoja UN u Alepu 20. septembra.

(B92)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.