Moskva: Formiranje kosovske vojske-kršenje rezolucije UN SB

Izvor: Večernje novosti, 05.Dec.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Formiranje kosovske vojske-kršenje rezolucije UN SB

Plan Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN i još jedan destabilizujući i provokatovni korak posle uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH Plan Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN i još jedan destabilizujući i provokatovni korak posle uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova. "Priština je objavila planove da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 14. decembra usvoji odluku o uspostavljanju kosovskih oružanih snaga", navodi rusko ministarstvo i upozorava da "takav korak biće direktno i očigledno kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 12 44, koja je jedini međunarodni legalni dokument u vezi razrešenja kosovskog pitanja", prenela je agencija Tass.PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTI" OTKRIVAJU: Pun brod oružja CIA šalje Prištini! "Rezolucija podrazumeva samo raspoređivanje međunarodnih multinacionalnih trupa u regionu", navodi se u saopštenju. Kako je dalje navedeno, Priština se sprema da preduzme "još jedan destabilizujući i provokativni korak posle uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH".PROČITAJTE JOŠ: Skot: EU i SAD ujedinjene u uverenju da tarife treba ukinuti "Akcija kosovskih vlasti da formiraju sopstvenu vojsku (inače, kršeći i njihov ustav) može da dovede do najozbiljnijih posledica ne samo na području sa srpskim stanovništvom već i za bezbednost celog Balkana", ističe se u saopštenju. "Očekujemo da kosovske snage primene svoj mandat i preduzmu sveobuhvatne mere za neutralizaciju i razoružanje takve institucije u slučaju da bude stvorena", navelo je rusko ministarstvo. "Sponzori Prištine - EU i SAD - treba da izvrše jak pritisak na kosovske Albance kako bi opozvali svoje provokativne odluke i da bi se sprečilo jačanje napetosti", zaključilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija Tas s.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Priština nema vojsku, niti će je dobiti 14. decembra"

Izvor: B92, 05.Dec.2018

Pitanje kosovske vojske je lingvističko, odnosno semantičko, Kosovo sada nema vojsku, niti će je dobiti 14. decembra...To smatra nekadašnji šef ekonomske jedinice u Međunarodnoj civilnoj kancelariji na Kosovu Andrea Lorenco Kapuzela..."Koliko tenkova oni imaju? Da li imaju vazduhoplovne snage?...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.