Moskva: Davanje Ukrajini statusa kandidata za EU samo novi način da se obuzda Rusija

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2022, 12:57

Moskva: Davanje Ukrajini statusa kandidata za EU samo novi način da se obuzda Rusija

Davanje Ukrajini statusa kandidata za EU ​​je samo novi način da se obuzda Rusija, namere Brisela govore o želji Zapada da „ovlada“ ukrajinskim teritorijama, ne radi se o ekonomiji, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. „Zapad nastavlja da eskalira situaciju, veštački odugovlači specijalnu vojnu operaciju pružajući Kijevu ne samo vojnu pomoć, već i, naravno, političku podršku. U tom kontekstu smatramo i odluku samita EU da da Ukrajini status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. To je u stvari, više primer delovanja zapadnih režima da ovladaju teritorijom Ukrajine i iskoriste Ukrajinu kao oruđe za obuzdavanje Rusije“, rekla je Zaharova na pres konferenciji. „To nema nikakve veze sa razvojem privrede Ukrajine, regiona u celini, niti sa razvojem finansijskih i demokratskih institucija“, dodala je ona.   Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva spremna za izvoz žitarica

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2022

Rusija ne sprečava izvoz žitarica sa teritorije Ukrajine i spremna je da izveze desetine miliona tona sopstvenog žita ukoliko Zapad ukine blokadu isporuka hrane, rekla je danas na konferenciji za novinare portparol Miistarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.