Moskva: Ako NATO zaista želi da pribegne vojnim merama, onda to treba da bude likvidacija lansirnih sistema

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Ako NATO zaista želi da pribegne vojnim merama, onda to treba da bude likvidacija lansirnih sistema

Izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, da je Severnoatlantska alijansa spremna za vojne mere u rešavanju sukoba u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, u takvom ultimativnom tonalitetu koči proces rešavanja te situacije, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
„Pokušaji da se razgovori vode u duhu ultimatuma u vidu kojekakve ’poslednje šanse za Rusiju‘, nisu u skladu sa uveravanjima da je za Alijansu prioritet očuvanje tog sporazuma. Štaviše, takav ton koči proces rešavanja konflikta na osnovu profesionalnog dijaloga“, navodi se u saopštenju. Navodi se da bi, u slučaju da NATO zaista želi da pribegne vojnim merama, onda to trebalo da bude likvidacija lansirnih sistema MK-41 koji su raspoređeni u Rumuniji i koji predstavljaju direktno kršenje Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa. Juče je Stoltenberg rekao da dejstva u vezi sa sporazumom o smanjenju količine naoružanja mogu da sadrže vojni karakter, ali da je NATO dužan da nađe i drugi pristup. On je podsetio na ultimatum koji je dat Rusiji zbog navodnog neispunjavanja uslova Sporazuma. „Dali smo Rusiji poslednju šansu. Rok ističe 2. februara“, rekao je Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Pokretanjem pitanja Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa prikrivaju KRIZU NATO

Izvor: Blic, 12.Jan.2019, 00:11

Izjave generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga o spremnosti Alijanse da preduzme vojne mere da bi razrešio pitanje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF) je zbunjujuće i ima za cilj da prikrije krizu u okviru NATO, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.