Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovski okružni vojni sud ispitao svedoke povodom slučaja bivšeg pukovnika Spoljne obaveštajne službe Aleksandara Potejeva

17.05.2011. -

Moskovski okružni vojni sud ispitao je svedoke povodom slučaja bivšeg pukovnika Spoljne obaveštajne službe Aleksandara Potejeva, koga mediji nazivaju krivim za neuspeh grupe ruskih ilegalnih obaveštajaca koja je radila u SAD, saopštila je pres-sekretar suda Ljudmila Klinjenko. Ona je odbila da precizira da li na spiskovima svedoka figuriraju heroji špijunskog skandala, pozivajući se na to da se zasedanje odvija u zatovrenom režimu. Po njenim rečima, pretresi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << će se odvijati svakodnevno, i naredno zasedanje zakazano je za utorak. Potejev, koji je odbegao u SAD, sumnjiči se da je izdao američkoj strani grupu ruskih ilegalnih obaveštajaca koje su na leto 2010. proterani iz SAD u zamenu za četiri građanina osuđenih u RF za špijunažu. Slučaj se razmatra u odsustvu, Potejevu preti do 20 godina zatvora.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.