Moskovski metro pretvoren u muzej

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2010, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovski metro pretvoren u muzej

03.11.2010. - Izložba ruskog porculana u stanici moskovskog metroa

Znamenita stanica Vorobiovi Gori - prva stanica u svetu, ugrađena u most preko reke - je postala jedinstvena.

Od sada ne morate da idete u muzej da biste pronašli neke od najboljih primera ruskog porculana – porculan je sada stavljen na javni uvid u stanici moskovskog metroa.



"To je izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << lepo mesto.
Dugo smo imali ideju da putničku platformu stanice pretvorimo u izložbenu galeriju ili koncertnu dvoranu, " izjavio je za agenciju RIA Novosti zamenik šefa Moskovskog metroa, Aleksandar Jeršov.

Jedna od glavnih atrakcija su krhke kreacije istorijske Carske fabrike porculana iz Sankt Peterburga, koje su izložene na deset polica iza neprobojnog stakla.

Prema menadžmenu Metroa, izložba na stanici Vorobiovi Gori će postati stalna, a porculan će verovatno biti zamenjen slikama ili bronzanim skulpturama.

Izvor: RT TV, foto: RIA Novosti / Ruslan Krivobok

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.