„Moskovska banka“  kreditira budžetski deficit?

Izvor: S media, 05.Sep.2009, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Moskovska banka“ kreditira budžetski deficit?

Moskovska banka”, kako „Blic” saznaje, zainteresovana je da učestvuje na javnim nabavkama koje država planira da raspiše kako bi izabrala najpovoljniju ponudu za uzimanje dugoročnog kredita za pokriće budžetskog deficita i refinansiranje dugova. Za sada se ne zna koliki će iznos kredita za ovu namenu država da se zaduži kod banaka pošto se rade preračuni o tome koliki će manjak u budžetu biti pokriven iz drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izvora.

Vlada je na sednici usvojila odluku po kojoj bi po sistemu javne nabavke izabrala najpovoljniju ponudu banke za uzimanje dugoročnog kredita. Inače, nedavno je skupštinsku ratifikaciju prošlo zaduživanje države za budžetski deficit u iznosu od 90 miliona evra, kod tri banke - „Alfe”, „Pireus” i „Vojvođanske”, članice Nacionalne banke Grčke.

Očekuje se da ratifikaciju prođe i kredit koji je odobrila „Marfin banka”, tako da bi ukupno zaduženje države za pokriće budžetskog deficita do sada bilo 140 miliona evra.

U dokumentu koji je Međunarodni monetarni fond pripremio posle razgovora sa srpskim zvaničnicima, ukazao je da je preveliki deficit budžeta Srbije posledica samo delimične primene dogovorenih fiskalnih mera. Fond navodi i da će, ukoliko Vlada ne donese primenljivu strategiju uštede u javnim finansijama, morati da poveća poreze od kojih je PDV među najefikasnijim.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.