Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting podrške srpskom narodu - u Moskvi

MOSKVA - Ispred moskovskog parka Sokointje danas je, povodom srpskog praznika Vidovdana, održan miting solidarnosti sa srpskim narodom i podrške teritorijalnom integritetu Srbije.

Predstavnici organizatora, nacional-patriotskih pokreta protiv nelegalne imigracije i društvene organizacije "Kosovski front" i Saveza pravoslavnih građana, podsetili su, pred nekoliko desetina okupljenih, na podvig i prolivenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krv kneza Lazara i srpskih velikomučenika na Kosovu polju 1389. godine.

"Želimo da prenesemo energiju naših srca, da vratimo srpskoj braći energiju u borbi za istinu", rekao je lider "Kosovskog fronta" Aleksandar Kravčenko.

Predsednica Društva srpsko-ruskog prijateljstva iz Novog Sada Radmila Kovač je u ime Srba zahvalila Rusima što pamte ovaj dan. "Molim vas da ne zaboravite kosovske Srbe i ne dopustite im da izgube veru", rekla je Kovačeva, zahvaljujući i ruskom rukovodstvu na doslednoj zaštiti međunarodnog prava u slučaju Kosova, i izražavajući uverenje da će istina i pravoslavlje pobediti.

"Pobedićemo zajedno. Živela Rusija, živela Srbija!", rekla je predsednica Društva rusko-srpskog prijateljstva.

Na mitingu su emitovane srpska himna "Bože pravde", srpske patriotske i pesme o Kosovu i Metohiji, kao i ruske pesme posvećene Srbiji i Kosmetu.

Tokom dvosatnog mitinga, organizatori su besplatno delili i knjigu bivše pripadnice Misije Ujedinjenih nacija na Kosmetu (Unmik) Izolde Henri "Skrivanje genocida na Kosovu - zločin protiv Boga i čovečnosti", štampanu prošle godine u izdanju kuće "Indrik".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.