Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske isporučen prvi helikopter Ansat

Izvor: TangoSix.rs, 05.Feb.2021, 10:31

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske isporučen prvi helikopter Ansat

Na svečanoj ceremoniji održanoj 3. februara u Banjaluci, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske predat je ruski laki višenamenski dvomotorni helikopter Ansat sa pripadajućom medicinskom opremom, saopšteno je iz ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.
Događaju su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, šef predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i sa ruske strane generalni direktor holdinga “Ruski helikopteri“ Andrej Boginski, izvršni direktor fabrike “Kazanjski helikopterski zavod“ Aleksej Belih i zamenik ambasadora Rusije u BiH Aleksej Kerestedžijanc.
Prvi helikopter biće namenjen za traganje i spasavanje / Foto: Zoran Šarenac Kako je navedeno, plan je da se letelica koristi u operacijama traganja i spasavanja i u tu svrhu je opremljena mestom za prevoz povređene osobe, potom sa dve stolice za medicinske radnike, sistemom veštačke ventilacije pluća, tele-EKG-om i drugom opremom neophodnom za evakuaciju pacijenata sa povredama različitih težina.
Kao što je Tango Six već preneo, zvanična primopredaja prvog Ansata Republici Srpskoj izvršena je u Rusiji 23. novembra 2020. a tokom ove i sledeće godine biće isporučena i preostala dva naručena helikoptera.
Tada je objavljeno da će uz prvi primerak MUP RS dobiti i pet sedišta a da će helikopteri kasnije biti opremljeni reflektorima, sistemom za „fast rope“ desante,  dizalicom i kukom HESLO (Helicopter External Sling Load Operations) operacije. Obuku će proći ukupno 6 pilota i 9 tehničara.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske isporučen prvi helikopter Ansat appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

MUP-u RS isporučen prvi helikopter Ansat

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2021

Na svečanoj ceremoniji održanoj 3. februara u Banjaluci, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske predat je ruski laki višenamjenski dvomotorni helikopter Ansat sa pripadajućom medicinskom opremom, saopšteno je iz ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.