Izvor: RuskaRec.ru, 19.Maj.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane Švedske: Rusija je najveći izazov za evropsku bezbednost

Ministar odbrane Švedske Peter Hultkvist je na sastanku sa šefom Pentagona Džejmsom Metisom izjavio da je Rusija „najveći izazov” za „evropski model bezbednosti”.
„Danas ćemo razgovarati o zajedničkim izazovima. S moje tačke gledišta, Rusija je najveći izazov. Rusija je uputila izazov evropskom modelu bezbednosti”, izjavio je švedski ministar.
Prema njegovim rečima, Moskva „izaziva destabilizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << u Severnoj Evropi i van nje”, prenosi „Vzglяd”.
Metis je u martu u američkom Senatu izjavio da je Rusija odlučila da bude „strateški neprijatelj” SAD, a takođe je pozvao NATO na saradnju kako bi „ujedinjeno odgovorio na svaki ruski avanturizam, kao onaj koji smo videli na Krimu i u Ukrajini”.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.