Merkelova kritikovala Moskvu, sankcije Rusiji i dalje u opciji!

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova kritikovala Moskvu, sankcije Rusiji i dalje u opciji!

Nemačka kancelarka Angela Merkel kritikovala je danas Moskvu jer se nije uključIla u mirovni plan ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, istakavši da je uvođenje oštrijih sankcija Rusiji i dalje u opciji.

“Što se tiče sankcija prema Rusiji, mi smo dostigli nivo dva i ne možemo da isključimo mogućnost za dalje (sankcije)”, rekla je Merkelova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fogom Rasmusenom, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je agencija Rojters.
“Za žaljenje je da tokom desetodnevnog unilateralnog prekida vatre koji je objavio predsednik Ukrajine, nije bilo nijedne vidljive reakcije na mirovni plan, kao i da obustavu vatre nisu prihvatili separatisti”, rekla je nemačka kancelarka.
Tražiće se i dalje diplomatsko rešenje, naglasila je Merkelova i najavila da će nemački šef diplomatije ugostiti danas ruskog i ukrajinskog ministra spoljnih poslova.
“Ali nismo ni blizu gde želimo da budemo”, zaključila je Merkelova.
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Moskva,   Angela Merkel,   NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.