Merkelova i Oland donijeli plan u 12 tačaka?

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Oland donijeli plan u 12 tačaka?

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin, njemački kancelar Angela Merkel i francuski predsjednik Fransoa Oland počeli su večeras razgovore u Moskvi o novom planu za rješavanje ukrajinske krize.

"Razgovori `lice u lice` između Putina, Merkel i Olanda počeli su u Kremlju. Razgovorima ne prisustvuju članovi delegacija niti stručnjaci", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenio je "Sputnjik".

Mediji su prenijeli da su Merkelova i Oland donijeli plan u 12 tačaka, zasnovan na Protokolu iz Minska, ali sa nekoliko izmjena.

Jedna od izmjena je povlačenje linije razdvajanja između sukobljenih strana u skladu sa sadašnjom linijom koja odvaja snage lojalne Kijevu i pripadnike naoružanih milicija u samoproglašenim republikama u Donjecku i Lugansku.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Angela Merkel

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.