Medvedev i Bajden o Ukrajini

Izvor: B92, 03.Mar.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev i Bajden o Ukrajini

Moskva -- Ruski premijer Dmitrij Medvedev razgovarao o Ukrajini sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, a telefonski razgovor vođen na inicijativu američkog zvaničnika

Prema saopštenju kabineta, Medvedev je naveo da je neophodno da budu zaštićeni interesi svih građana Ukrajine, uključujući one na Krimu, kao i građana Rusije koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Odgovarajući na pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinara o mogućem uvođenju ekonomskih sankcija SAD prema Rusiji, kao i o preispitivanju čanstva Rusije u G8, sekretar za štampu Natalija Timakova rekla je da o tome nije bilo reči tokom razgovora Medvedeva sa Bajdenom.

U saopštenju Bele kuće navedneo je da je Bajden zatražio u rarazgovoru sa Medvedevom da "Rusija povuče veoje trupe, podržao hitno slanje međunarodnih posmatrača u Ukrajinu i početak smislenog političkog dijaloga sa ukrajinakom vladom".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pukotine u zapadnoj alijansi povodom Ukrajine

Izvor: Politika, 04.Mar.2014, 16:02

Da li će Krim podeliti Zapad? Ovo pitanje se otvara posle najnovijih reakcija glavnih aktera u zapadnoj alijansi, SAD i Nemačke, a povodom akcija Rusije na Krimu i prema Ukrajini...SAD su se opredelile za tvrd nastup direktnim pretnjama Rusiji da će pokrenuti sve raspoložive političke i druge mehanizme...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.