Medvedev: Rusija prošla pola puta u stvaranju Međunarodnog finansijskog centra

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Rusija prošla pola puta u stvaranju Međunarodnog finansijskog centra

17.04.2011. -

Rusija je već prošla pola puta u stvaranju Međunarodnog finansijskog centra u Moskvi, - izjavio je Medvedev. Osim toga, predsednik RF je pozvao investitore iz Hongkonga na Daleki Istok, u Sibir i Skolkovo.

Predsednik RF Dmitrij Medvedev je stigao u prvu u istoriji posetu specijalnom administrativnom rejonu Kine Sjangan (Hongkong). Pre svega se on sastao s šefom izvršne vlasti tog rejona Donaldom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Cangom. Tokom boravka predsednika RF u Hongkongu planira se razmatranje eventualnih oblika saradnje, između ostalog priključenje novih partnera projektu Skolkovo, korišćenje iskustva hongkonških kompanija u zaštiti patentnih prava i operativne implementacije u proizvodnju naučnih dostignuća. Za Rusiju je takođe interesantno bogato iskustvo Hongkonga u borbi protiv kriminala i korupcije, suprotstavljanju ilegalnog prometa droge.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev pozvao hongkonški biznis da učestvuje u programima saradnje u Sibiru i na Dalekom Istoku

Izvor: Vostok.rs, 18.Apr.2011, 11:50

18.04.2011. -..Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev je pozvao hongkonški biznis da učestvuje u programima saradnje u Sibiru i na Dalekom Istoku, stvaranju inovacionog grada Skolkovo i međunarodnog finansijskog centra u Moskvi. Među prioritetima su zajednički ekonomski i inovacioni projekti, - rekao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.