Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Amerikanci zvali na borbu protiv ID,a rade suprotno

MOSKVA - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev danas je odgovarao na poslanička pitanja u parlamentu i tom prilikom optužio novu predsjedničku administraciju u SAD da je prije izbora pozivala na borbu protiv Islamske države u Siriji, a da se sada ne bori protiv terorista, već protiv vlade u Damasku.

"Tokom predizborne kampanje, naši američki partneri su pozivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na borbu protiv Islamske države govoreći da nije bitno kakav je politički režim u Siriji jer je rat protiv terorizma glavni cilj. Ali šta sada vidimo? Prvi korak koji je nova administracija SAD preuzela u vezi sa Sirijom završio se napadom na vladine trupe", rekao je Medvedev nakon predstavljanja godišnjeg izveštaja vlade, prenosi TASS.

Navodi se da je ruski premijer takođe situaciju vezanu za hemijski incident u sirijskoj pokrajini Idlib 4. aprila nazvao "dobro isprovociranom provokacijom" od koje su koristi imale SAD.

On je rekao da stručna komisija treba da istraži taj incident i utvrdi "da li je zaista postojalo skladište hemijskog oružja ili je sve to isplanirano i orkestrirano".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.