Medalje matematičkog modeliranja za učenike Matematičke gimnazije

Izvor: RTS, 02.Nov.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalje matematičkog modeliranja za učenike Matematičke gimnazije

Učenici Matematičke gimnazije su prvi put ove godine učestvovali na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja u Rusiji. Na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević je osvojio prvo mesto, dok je u ukupnom plasmanu Matematička gimnazija osvojila drugo mesto.
Učenici Matematičke gimnazije su prvi put ove godine učestvovali na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Takmičenje je održano u Moskvi od 27. oktobra do 3. novembra, u organizaciji Advanced Education Science Centre of Moscow State University.

Takmičenje se sastojalo iz četiri dela - dva ekipna i dva individualna. Takmičila su se 22 tima (82 takmičara) iz Rusije, Kine, Tajlanda, Srbije...
Srpski tim činila su četiri učenika Matematičke gimnazije - Aleksa Madžarević, Anđela Milovanović, Mina Spasojević i Mladen Puzić, u pratnji profesorke Ivane Jovanović.
Na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević je osvojio prvo mesto, a Mina Spasojević je osvojila četvrto mesto, kao i četvrto mesto u ukupnom plasmanu na svim individualnim takmičenjima. 
U glavnom delu takmičenja iz matematičkog modeliranja, naša ekipa osvojila je drugo mesto i time pokazala da je timski duh još nešto što se razvija i neguje u Matematičkoj gimnaziji. 
U ukupnom plasmanu na celokupnom takmičenju Matematička gimnazija je osvojila 2. mesto.
Matematička gimnazija zahvaljuje Telekomu Srbije koji je pomogao da naš tim otputuje na ovo takmičenje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nove medalje za učenike Matematičke gimnazije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019

Učenici Matematičke gimnazije postigli su ponovo uspeh ovoga puta na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja u Moskvi osvojivši drugo mesto u ukupnom plasmanu, dok je na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević osvojio prvo mesto...Matematička gimnazija je u ekipnom takmičenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.