Mas: Nemačka podržava želju Moskve i Vašingtona da produže Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 27.Okt.2020, 10:08

Mas: Nemačka podržava želju Moskve i Vašingtona da produže Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja

Nemačka podržava želju Moskve i Vašingtona da produže Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3), izjavio je šef nemačke diplomatije Hajko Mas nakon razgovora sa generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem.
Nemački ministar je naveo da je potrebno postići veću kontrolu naoružanja i procesa razoružanja. „Nažalost, to se trenutno ne dešava u onoj meri u kojoj bismo želeli“, naveo je on. „Dobro je što su Sjedinjene Američke Države i Rusija jasno stavile do znanja da žele da sačuvaju Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja. On i dalje ostaje jedan od stubova na polju kontrole naoružanja", naglasio je Mas. „Pozdravljam činjenicu da su i Sjedinjene Američke Države i Rusija izjavile da su, u principu, zainteresovane za produženje Sporazuma i da će se o tome pregovarati", dodao je. „Obavestili smo obe strane da smo spremni da podržimo sve pregovore i inicijative. I siguran sam da će, ako postoji opšta želja, na kraju biti moguće produžiti ovako važan sporazum", zaključio je Mas.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

UN: Iran gradi podzemno nuklearno postrojenje

Izvor: B92, 27.Okt.2020

Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) saopštili su danas da je Iran počeo izgradnju podzemnog postrojenja za nuklearnu centrifugu...I to nakon letošnje eksplozije u drugom objektu iste namene, za koji je Teheran tvrdio da je bio sabotaža...U današnjem intervjuu za AP, generalni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.