Mali i mladi hemičari posadili drvo

Izvor: Mondo, 25.Feb.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali i mladi hemičari posadili drvo

Učenici Matematičke gimnazije, osvajači zlatne medalje na Međuregionalnom hemijskom turniru u Moskvi i gradonačelnik Beograda Siniša Mali zasadili su danas nove sadnice na platou kod "Crvenog petla" u centru grada.

Foto: Beonfo (Beograd.rs)

Mali je najavio da će kod "Crvenog petla" uskoro biti zasađeno 21 novo stablo i napomenuo da mu je želja bila da sa "zlatnim" hemičarima posadi stablo jer ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predstavlja simbol novog i lepšeg Beograda, simbol mladosti, a time će ostati i uspomena na njih.

"Prošle godine krenuli smo u pretvaranje užeg centra grada u pešačku zonu. Nastavljamo da gradimo, želimo da najveći deo centra Beograda pretvorimo u pešačku zonu, da ga oduzememo od vozila i parkinga i da roditelji mogu da šetaju sa decom", kazao je Mali.

On je najavio rekonstrukciju 40 fasada u centru grada, pretvaranje Obilićevog venca u pešačku zonu i radove u Zmaj Jovinoj i Kosančićevoj ulici.

Mali je istakao da će grad Beograd snositi troškove putovanja na Olimpijadi u Moskvi u septembru, na kojoj će učestvovati učenici Matematičke gimnazije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Gradonačelnik Mali i mladi hemičari zasadili stabla kod “Crvenog petla”

Izvor: Kurir, 25.Feb.2016

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i šestoro mladih hemičara Matematičke gimnazije, koji su osvojili prvo mesto na turniru u Moskvi, zasadili su danas stabla javora na platou kod “Crvenog petla”...Kako je rekao Mali, želeo je da sa pobednicima, zlatnim đacima, posadi stabla u centru...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.