Makej: Nijedan ruski vojnik neće ostati u Belorusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 12:49

Makej: Nijedan ruski vojnik neće ostati u Belorusiji

Nijedan ruski vojnik ni komad vojne opreme neće ostati u Belorusiji nakon zajedničkih vojnih vežbi, saopštio je danas beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej.

Rusija je danas objavila video snimak, na kojem se vidi kolona tenkova i drugih vojnih vozila kako napuštaju Krim nakon zajedničkih vežbi.

Moskva je u više navrata negirala optuzbe Zapada da planira da izvrši napad na Ukrajinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i isticala da će njeni vojnici napustiti teritoriju Belorusije, koja se graniči sa Ukrajinom, kada se završe vezbe, podseća Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Po završetku vojne vježbe ruske trupe napuštaju Bjelorusiju, kaže ministar inostranih poslova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2022

Ministar inostranih poslova Bjelorusije Uladzimer Makej je rekao da će se ruske trupe potpuno povući sa njihove teritorije nakon zaključenja sedmice zajedničkih vojnih vježbi koje su izazvale strahove da Moskva možda planira invaziju na susjednu Ukrajinu. "Ni jedan ruski vojnik, ni jedan komad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.