Maduro kritikovao uvođenje sankcija Moskvi

Izvor: Blic, 19.Mar.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro kritikovao uvođenje sankcija Moskvi

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro kritikovao je SAD i EU zbog uvođenja sankcija Rusiji povodom aneksije Krima.

"Preterano je pretiti sankcijama kada ova pitanja moraju biti rešena diplomatskim kanalima međunarodnog prava. Oni žele da opkole Rusiju da bi je oslabili, slomili i uništili", rekao je Maduro u svojoj dnevnoj emisiji na radiju.

On je naglasio da postoje dvostruki standardi, jer je Zapad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podržao odvajanje Kosova od Srbije, ali se sada protivi referendumu na Krimu, na kojem su glasači odabrali da se ocepe od Ukrajine i pripoje Rusiji.

Venecuela i Rusija vezane su multimilionskim dolarskim ugovorima iz oblasti odbrane, energetike, proizvodnje i građevinarstva.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.