Izvor: RuskaRec.ru, 09.Apr.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP RF: Džonson suštinski ne shvata smisao diplomatije

Odeljenje za informacije i medije Ministarstva spoljnih poslova Rusije je saopštilo da odluka o otkazivanju posete ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona Moskvi svedoči o tome da London suštinski ne shvata šta se događa u Siriji.
Boris Džonson otkazao posetu Moskvi zbog Sirije
„Radi se u fundamentalnom neshvatanju ili nepoznavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << događaja u Siriji, napora Rusije da se ova kriza reguliše, kao i svrhe diplomatije u principu”, navodi se u komentaru ruskog spoljnopolitičkog resora povodom otkazivanja Džonsonove posete, prenosi „Vzglяd”.
Ministarstvo spoljnih poslova je istaklo da je tokom pregovora sa Džonsonom u Moskvi strane trebalo da razmotre međunarodne probleme i stanje rusko-britanskih odnosa, koje je „britanska strana saterala u ćorsokak”.
„Odluka o otkazivanju Džonsonove posete Moskvi još jednom potvrđuje sumnje u to da od razgovora sa Britancima ima veće koristi, s obzirom da oni o većini aktuelnih problema nemaju sopstveni stav niti realan uticaj na tok međunarodnih zbivanja i ostaju u senci svojih strateških partnera”, istaklo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.
„Ne smatramo da nam je dijalog sa Londonom išta potrebniji nego njima”, zaključilo je rusko ministarstvo.
Kako je izjavio lider britanske partije „Liberalne demokrate” Tim Faron, Džonsonova odluka da otkaže posetu Moskvi govori o tome da su SAD „aneksirale” Veliku Britaniju.
U subotu je Džonson otkazao posetu Moskvi koja je planirana za ponedeljak pod izgovorom da je nezadovoljan događajima u Siriji. Ministar spoljnih poslova Velike Britanije je rekao da će stav zapadnih zemalja Rusiji predočiti državni sekretar SAD Reks Tilerson, koji posetu Moskvi planira za 11. i 12. april. Portporolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je odgovorila da stabilnost i doslednost odavno više nisu prepoznatljivi kvaliteti zapadne spoljne politike.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.