MSP RF: Dvojni standardi prema Moskvi stavljaju pod znak pitanja saradnju sa SAD

Izvor: Vostok.rs, 01.Jan.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP RF: Dvojni standardi prema Moskvi stavljaju pod znak pitanja saradnju sa SAD

01.01.2015. -

Zvanični predstavnik MSP RF Aleksandar Lukaševič, u vezi sa proširenjem američkih sankcija, osudio je politiku dvojnih standarda Vašingtona prema Moskvi i ruskim pravnim licima.

"Žureći da završe odlazeću godinu sa visokom antiruskom notom, u Vašingtonu su se istakli još jednom varnicom sankcija protiv našim građana i organizacija. Uključivanje u tzv. spisak Magnitskog četiri ruska činovnika diktirano je čisto političkim motivima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Vašington ponovo pušta u opticaj otvorene dvojne standarde, izlazeći sa tvrdnjama o ljudskim pravima, a istovremeno zatvarajući oči na daleko ne tipičnu situaciju sa ljudskim pravima u samim Sjedinjenim Državama, gde su specijalne službe do nedavno zvanično obladavale pravom primene srednjevekovnih mučenja, a policija do danas nekažnjivo ubija ljude samo zato što oni imaju drugu boju kože," - kaže se u saopštenju, objavljenom na sajtu MIP RF.

U Ministarstvu su, takođe, primetili: "Kritiku ne može izdržati ni neosnovano uvođenje ograničenja protiv ruskih pravnih lica na osnovu unutar američkog zakona o sankcijama protiv Irana i Sirije".

U saopštenju MSP se ukazuje i da će "Rusija staviti pod znak pitanja perspektive bilateralnih odnosa u rešavanju situacije oko iranskog nuklearnog programa, sirijske krize i drugih međunarodnih problema".

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Kirill Kallinikov    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.