MOŽE, ALI KRATKO I NA NOGAMA: Moskva odgovorila na zahtev Kijeva za susret dva predsednika u Izraelu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOŽE, ALI KRATKO I NA NOGAMA: Moskva odgovorila na zahtev Kijeva za susret dva predsednika u Izraelu

Inače, 22. i 23. januara ruski predsednik učestvuje na Svetskom forumu sećanja na Holokaust

Kijev je poslao zahtev za susret predsednika Zelenskog sa Vladimirom Putinom, za vreme posete Svetskom forumu sećanja na Holokaust u Jerusalimu.

Ovo je obelodanio Jurij Ušakov, pomoćnik ruskog predsednika.

- Još je teško reći da li se dugotrajni razgovori mogu voditi u okviru ovog događaja. Program je veoma bogat. Ako i bude sastanaka, biće to veoma kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i na nogama - rekao je Ušakov.

Prema njegovim rečima, slični zahtevi su dobijeni i od ostalih učesnika, ali je to prosto fizički neizvodljivo, jer je sve maksimalno moguće sažeto, tako da su dugotrajni sastanci nisu mogući.

- Nema odbijanja zahteva Zelenskog. Nadamo se posebnom kratkom sastanku, tzv. sastanku na nogama - izjavio je Ušakov.

, koji će biti održan u Memorijalnom centru Jad Vašem, u Jerusalimu.

Kako su ranije preneli mediji, ukrajinskom predsedniku je uskraćeno pravo da govori na toj manifestaciji. To se dovodi u vezu sa saopštenjem Ministarstva spoljnih poslova Izraela da se u Ukrajini veličaju ljudi koji su odgovorni za pogrom Jevreja u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.