MOSKVA TRAŽI ODŠTETU: Turci da nam plate za obaranje suhoja

Izvor: Kurir, 16.Dec.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA TRAŽI ODŠTETU: Turci da nam plate za obaranje suhoja

Zamenik ruskog šefa diplomatije Aleksej Meškov poručio je i da bi Turska trebalo da garantuje da se slični incidenti neće događati u budućnosti, prenose RIA Novosti.

Portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova je istakao da "nije moguće zadovoljiti ruske zahteve za obeštećenje zbog oborenog aviona", javio je Rojters.

On je primetio da ruska vojska deluje kao da postoji neka uočena pretnja od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Turske, što je, kako je ocenio, "preterano i nerealno".

Замглавы #МИД #РФ Алексей #Мешков : Турции следовало бы возместить России ущерб за #Су24 pic.twitter.com/s8Z41uNb17

Britanska agencija ocenjuje da će najnoviji komentari verovatno dodatno pojačati tenzije u odnosima između Moskve i Ankare posle obaranja ruskog aviona.

Turska nema agresivan pristup prema ruskoj vojsci", naglasio je portparol turskog Ministarstva, izrazivši nadu da do eskalacija tenzija neće doći. On je rekao da Turska ne planira da uspostavi vojne snage u okviru alijanse na čelu sa Saudijskom Arabijom protiv terorizma, za koju je ocenio da je važan savez kad je reč o vojnoj i obaveštajnoj koordinaciji.

S druge strane, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije se osvrnuo i na pregovore o rešavanju sirijske krize i istakao da se Moskva protivi isključivanju etničkih Kurda iz tih pregovora.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.